5 TIPS VOOR EEN ZIEKE VRIEND OF VRIENDIN


Als iemand van je vriendengroep of van je werk ziek is, dan wil je natuurlijk niets lievers dan als groep iets organiseren. Maar wat? Hieronder geef ik 5 praktische tips!

 1. DE SLINGER 
Als het ernaar uit ziet dat het ziekte proces lang kan duren, dan neemt de aandacht van buiten met de tijd ook af.Toen mijn vader een hele rits bestralingen moest ondergaan, heb ik iedereen in zijn omgeving gevraagd een kaartje met iets bemoedigens naar mij te sturen. Ik heb toen alle kaartjes genummerd, gelijk aan het aantal bestralingen. Na de eerste bestraling kwam hij thuis en had ik door de hele woonkamer een slinger met alle kaartjes opgehangen. Na elke behandeling mocht hij er 1 open maken bij thuiskomst. Iets om naar uit te kijken
  1. DE CADEAU STAPEL

  Als iemand een reeks aan behandelingen moet ondergaan, dan voelt dat als een enorme berg. Maak die berg lichter, door er iets positiefs aan te koppelen.

  Voor elke behandeling koop 1 persoon een cadeau. Pak deze mooi in en zet er een nummer op. Na elke behandeling mag hij/zij er 1 openmaken. Eindigen bij het slotstuk NMR1. Aftellen is altijd fijner ;-)

  Die berg wordt zo letterlijk kleiner

  1. WHATS APP

  Als je ziek bent, lijken de dagen langer. Als een behandeling pijnlijk is, voelt die pijn als een eeuwigheid. Zorg voor een georganiseerde afleiding.

  Vraag allereerst of de persoon het prettig vindt om afleiding te krijgen dmv appjes. Zo ja.. Zet de dagen van de behandeling in ieders agenda en spam hem/ haar dan met leuke filmpjes of leuke herinneringen. Als ze ziek thuis zit, zorg dan dat je wekelijks even een moment neemt om iets te appen. Al is het een Netflix tip!

  1. SLAAPKAMER MAKE-OVER

  Een hele lieve vriendin had samen met mijn moeder dit voor mij gedaan na mijn eerste chemo. Ze waren stiekem naar mijn huis gegaan en ze waren de hele dag bezig om van mijn slaapkamer een heel gezellige kamer te maken. Met planten, potten, gordijnen en kaarsjes. Het voelde echt als een hotelkamer. Een plek waar ik 2 jaar lang veel lag, dus elke vorm van gezelligheid is dan welkom! Zo lief!

  1. BED PAKKET

  In plaats van het aloude kraampakket. Vul een grote doos met kadootjes, verwenproducten en lieve kaartjes. Voor als het even een rotdag is, dan kan hij/zij iets opbeurends uit het pakket pakken.

  Het belangrijkste is om hem/haar te steunen op de manier die het beste bij hen past. En vergeet ze niet, juist bij een langdurig proces zit alle aandacht in het begin, maar de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst.


  Laat een reactie achter


  Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd