8 TIPS WAT JIJ KAN DOEN VOOR EEN ANDER TIJDENS ZIJN/HAAR BEHANDELINGEN


Het is vreselijk als iemand een langere tijd zware behandelingen door moet maken. Het dagelijkse leven gaat er totaal anders uitzien. Je neemt voor een periode afscheid van het leven zoals je die kende en dat is vreselijk eng!

Het is een traject, dat vaak erg eenzaam is.  

...ondertussen voelt de omgeving zich machteloos. Een kaartje sturen, kadootje, bosje bloemen maar dan houdt het wel op. En toch kan je meer iets doen!

Hier zijn 8 TIPS wat jij voor een ander kan doen: 

1. MAAK EEN TEKENING.
Teken een mooi hart. Pak een vel papier, de kleurpotloden van je dochter en teken je allermooiste hart. Schrijf er een lief berichtje onder en op de post ermee. Super lief en heel puur!
2. HERINNERINGEN
Stuur foto’s van herinneringen met de tekst: dit ben jij of vergeet niet wat voor een sterk mens jij bent. Of gewoon super mooie of grappige herinneringen… Echt als je ziek bent, kan je nog steeds de slappe lach krijgen. Juist dan is dat zoooo fijn!!
3. KADO
Stuur een kadootje,.. het maakt niet uit hoe groot of hoe duur. Hoe meer gedachte erachter zit, des te meer het gewaardeerd wordt. Ik kreeg van een vriendin het armbandje van “A beautiful Story”… Ik heb het de hele periode om gehad. Niet wetende dat ik het nu op mijn eigen webshop zou verkopen.
4. FILMPJES
Ik vroeg voor elke chemo of mensen grappige filmpjes wilden doorsturen, die bekeek ik dan als ik uren aan dat infuus moest liggen. Hilarisch! Dit is natuurlijk afhankelijk van de persoon, stel gewoon de vraag “Zou je het fijn vinden als .. .”
5.SLAAPKAMER METAMORFOSE
Na mijn eerste chemo kwam ik thuis en stond daar een heeeeele lieve vriendin te wachten, die als verrassing samen met mijn moeder de hele slaapkamer een metamorfose had gegeven. Een plek waar je opeens zoveel tijd doorbrengt. Planten, kaarsjes, alles opgeruimd! Echt waanzinnig!
6. KAARTJES
Stuur af en toe een kaartje tijdens de behandelingen. De meeste kaarten, kadootjes en bloemen krijgt hij/zij in de eerste week… daarna verdorren de bloemen en is de brievenbus weer leeg. Juist super leuk om dan iets te krijgen. Ik had zelfs mensen die bij elke behandeling een kaartje stuurden. Zij hadden in het begin heel waarschijnlijk in hun agenda genoteerd wanneer ik alle behandelingen zou krijgen… heeeeeel attent!!!
7. SLINGER
Verzamel bij alle vrienden en vriendinnen een foto van iets dat ze samen hebben gedaan, iets waar zij/hij heel gelukkig was. Met op de achterkant een persoonlijke tekst van iedereen erbij geschreven. 
8. “ADVENT"- BEHANDELKADO’s
Voor het aantal behandelingen regel je kadootjes van verschillende vrienden. Na elke behandeling mag er 1 kadootje opengemaakt worden. Je ziet zo op tegen zo’n rotdag, maar het wordt toch dragelijker als je daarna een kadootje mag openmaken. We blijven ergens toch nieuwsgierige kleine kinderen.

Het belangrijkste,.. zorg dat de ander weet dat je aan hem/haar denkt. Anders blijft die liefde en aandacht alleen maar in jouw hoofd zitten en dat is zonde!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd