Alles wat je geeft krijgt je ooit in tienvoud weer terug!


Het lijkt zo simpel, maar het kan heel ingewikkeld zijn voor de gever.

Want stuur je tegenwoordig nog wel een kaartje als iemand ziek is. Of is het raar om iets te sturen naar die collega van je vorige baan die met een burn-out thuis zit. Ga je de vader van een vriendin iets sturen, nu hij in het ziekenhuis ligt.

Het kind van de buren wordt ziek, je wilt wel iets sturen, maar is het niet te opdringerig?

Je twijfelt, bent bang het verkeerde te zeggen en je besluit het uit te stellen of nog erger niks te doen.

Oh ik hoop zo dat ik mijn diepe passie, die ik hierbij voel in deze blog kan leggen.. Ik wil je echt vragen om WEL iets te doen. Een kaart, een appje, een kadootje.

De berichten of kadootjes die mij het meest hebben geraakt, kwamen veelal juist uit onverwachte hoek. Mensen die de moeite hebben genomen om iets te doen, juist terwijl ik ze niet eens zo goed ken of soms zelfs al jaren niet hebt gezien!

Het heeft mij zo geraakt, toen ik een berichtje kreeg van iemand waar ik ooit in Australië een korte tijd mee heb opgetrokken (10!!! Jaar geleden). Of van een oud-collega die contact opnam en oude verhalen ophaalde over onze tijd toen.  Of een keer een berichtje van iemand, die zei.. ”Je kent mij waarschijnlijk niet meer, maar ik hoorde dat je chemo’s hebt nu en ik wilde je gewoon graag laten weten dat dat gesprek wat we toen hadden belangrijk is geweest voor mij”… WOW… echt? JA! Nou die heeft moed gehad en ook waarschijnlijk 100x nagedacht of ze dat moest sturen. Maar dat zijn de berichten die je NOOIT meer vergeet, maar ook die je helpen om die rotdag door te komen.

Dus mijn oproep is; ja… stuur een beterschap bericht! Een kaart, een appje een kadootje. Alles wat je geeft ontvang je 100x terug als jij het nodig hebt. En trust me..  dat gaat al het verschil maken. Want dat loopje naar de brievenbus was vaak hét uitje van mijn dag.

En praktisch?

 1. Zorg dat je altijd stapel beterschap kaarten thuis hebt liggen en stuur elke keer als iemand de griep heeft een kaartje.. echt zo attent. Heel laagdrempelig!
 2. Voor hulp bij het vinden van de juiste woorden; check mijn Instagram account onder high-lights, daar heb ik voorbeeld teksten.
 3. Als iemand slecht nieuws heeft gekregen, kan je ook iets anders sturen in plaats van bloemen. Bloemen zijn binnen een week weg en de kliko zit dan overvol. Maar stuur droogbloemen of een klein kadootje, dat is blijvend.
 4. Als iemand in een lang behandeltraject zit, stuur dan pas iets na een maand. De kaarten en kadootjes houden dan wel zo’n beetje op. Dus extra leuk om dan van iemand te horen.
 5. Zet een reminder in je agenda dat je bij langdurige ziekte, je iemand nog een keer iets stuurt na een aantal weken.

 Ps. Ik heb AL mijn kaarten bewaard in een mooie doos en als ik door het huis loop liggen daar nog steeds herinneringen van lieve mensen die iets hebben gestuurd. Word er na al die tijd nog steeds blij van en dat gun ik iedereen die ziek is!

 

 

 


1 reactie


 • Dominique

  Hi Kirsten,

  Al een tijdje ben ik fan van jou en je webshop en de achterliggende gedachte natuurlijk.
  Van de week zag ik dat je ook cadeaupakketjes aan het maken bent en dacht….hè daar passen onze 100% biologische, duurzame mints mooi tussen.
  Mag ik je misschien een e-mail sturen met wat informatie van ons product? Wellicht vind je het leuk onze blikjes toe te voegen aan 1 van die fantastische cadeau sets?

  Groetjes en een mooie dag,
  Dominique


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd