Het geluk dat ik vond tijdens het ziek zijn


In onze moderne wereld zijn we voortdurend in verbinding met anderen en worden we overspoeld met informatie en afleiding. Hierdoor is FOMO (Fear of Missing Out) bijna de norm geworden, waarbij we het gevoel hebben iets te missen als we niet verbonden zijn met anderen. Onlangs kwam ik een artikel tegen over “tegen-fenomeen”, namelijk  JOMO (Joy of Missing Out), oftewel het plezier dat je kunt ervaren bij het thuisblijven en even niet verbonden zijn met de buitenwereld.

De tijd dat ik ziek was, was natuurlijk niet leuk. Maar toch heb ik dit ook ervaren als een grote JOMO-rit. Het bracht mij een vorm van geluk en ik kon enorm genieten van de rust die het met zich meebracht. Ik hoefde niet voortdurend alles te weten, bij te zijn of te organiseren. In plaats daarvan richtte ik mij meer op de kleine dingen, de basale dingen bijna. Zoals in bad gaan, plantjes in potten doen, tijd nemen om een warm ontbijt te maken, wandelen, kopje thee in de zon of een geurkaars aansteken.

Inmiddels is JOMO echt onderdeel van mijn leven geworden. Ik heb goed kunnen ontdekken wat bij mij past en ik plan ook bewust momenten in om te genieten van rust en stilte. Iets waar ik enorm van oplaat. Zo zijn mijn JOMO- momenten nu bijvoorbeeld; in de tuin werken, lange wandelingen in de natuur, een dag heeeelemaal alleen zijn, massages of gewoon cocoonen met ons eigen gezin.

Iedereen vindt zijn eigen JOY op zijn eigen manier en ik ben benieuwd, waar jij van geniet. Laat het gerust achter in de reacties hieronder!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd