Van patiënt naar ondernemer


Beterschapje.nl begon als een reactie, omdat ik na een aantal chemo’s en kale kop keihard uit de maatschappij werd gezet.

Al jaren was mijn agenda volgeboekt als consultant, ik had de luxe nooit moeite te hoeven doen voor een nieuwe opdracht. Ik had mijn sporen wel verdiend, dus startte ik een nieuw, mijn tweede bedrijf op ; een evenementen bureau. En vlak voor de lancering kreeg ik de diagnose; borstkanker.
“Nee, dat kan echt niet, want volgende week gaat het persbericht eruit”… riep ik nog toen de oncoloog zei dat ik direct moest beginnen aan de chemotherapie.Uit boosheid heb ik op de dag van de eerste chemo mijn persbericht alsnog eruit gedaan. Dat creëerde meer verwarring, dan business.

Ik heb nog een paar maanden geprobeerd om de wereld te laten zien dat je een succesvol bedrijf kan neerzetten tijdens kanker. De wereld interesseerde zich natuurlijk totaal niet in dit streven. En ik moest vooral zelf heel erg huilen toen het allemaal niet lukte.

Uit frustratie ben ik dus deze webshop begonnen. Dan had ik niemand nodig, doe het allemaal zelf wel! Het bleek mijn beste therapie. Ik nam mijn tijd. Leerde hoe je een webshop moest bouwen, ontwierp mijn eigen logo en ben zelfs met chemomuts naar een beurs gegaan om spullen in te kopen. Ik installeerde een kassageluid in mijn telefoon en elke keer als er dan een bestelling binnen komt gaat de kassa rinkelen. Dat bracht een vreugdesprong in mn buik en met de tijd rinkelde hij steeds vaker en vaker. Een welkome afleiding van het saaie zieke bestaan dat ik inmiddels had.

Inmiddels ben ik patiënt af (.. op 1 operatie na dan)… en voel ik weer de drang en zin om te gaan werken.  Ik wil dat beterschapje.nl meer wordt, groter wordt dan alleen maar MIJN therapie. Ik wil mensen helpen om een ander te steunen als het leven zwaar is. Laten zien dat lief zijn voor elkaar eigenlijk heel simpel is!
Maar ook.. de wereld en VOORAL mijzelf bewijzen dat je ook succesvol kan zijn als je een bedrijf start, die je in eerste instantie voor jezelf opzet!

Dus van therapie naar ondernemer! Let’s go!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd